Home Ethisch Charter

Basisgedachte

Go for Grandmaster wil de Belgische schakende jeugd motiveren op een ethisch verantwoorde manier. We willen gedurende de looptijd van dit langetermijn project steeds met trots kunnen terugblikken. 

Daarom vinden we het ook belangrijk dat alle betrokkenen, en niet in het minst de spelertjes zelf, steeds kunnen zeggen dat schaken een plezante bezigheid is, Het moet een plezier en een passie blijven, maar geen dwang omdat ouders het zo graag willen dat hun kinderen dit of dat doen… 

Schaken is een sport en een spel, waar plezier van het spel op de eerste plaats moet komen en dat Fair Play heel belangrijk is.     

 

Studeren 

Het uitreiken van een grote geldprijs aan kinderen en jongeren kan verblindend werken. Zowel voor de jongeren als voor de ouders.  Voor ons is het duidelijk dat studies voorrang hebben op ons project. We keuren het ten stelligste af indien jongeren hun studies zouden verwaarlozen of opgeven ten voordele van kortzichtig geldgewin. 

 

Sociale contacten 

We willen van onze jeugd geen wereldvreemde nerds maken. Schaken is een sport die veel voldoening brengt, maar het leven kan niet enkel over schaken gaan. Sociale contacten zijn noodzakelijk voor een evenwichtige jeugd en voor de ontwikkeling van de jongere. Wij moedigen sociale contacten aan buiten het schaken. 

 

Fysieke bezigheid 

Schaken is een zittende sport. Fysieke bezigheid is nodig naast het schaakbord. Voor een gezonde ontwikkeling is beweging nodig. Wij moedigen fysieke sport aan.

 

Drugs

Het nemen van prestatieverbeterende middelen keuren wij absoluut af. Elk druggebruik houdt gezondheidsrisico’s in en kan leiden tot fysieke en psycho-sociale schade.


 

Komende activiteiten

MAS jeugdtornooi 2-3/12/2017

Talentenstage 28-29-30/10/2017

Go4IM programma 2017-2018

Krokusstage 10-11-12/02/2018

BJK coaching 8-14 april/2018

!!! G4GM Gala Dinner 22/11/2018 !!!